Η μέθοδος είναι απλή και επιβεβαιωμένη από προσωπική πείρα λόγω χρόνιας φραπεδοποσίας και συντρόφους φραπεδολάτρες με προϋπηρεσία σε καφετέριες.
Α. Τα Υλικά
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgDp44Zy1UOxPXYsk9gS7TzeKPLVnngHdEf58P_akcjSvS_DLkHJAnv-OmvZ2U-XPkdCHwU1ps4c9YHvM4mfIFmBLJ6W5pVfs8aw8Rhh-P_dCTqMfj9vGVxi5qPMj77opMatZQHMhS4ai4/s400/ylika.jpg)
2. Καφές, προσωπική προτίμηση Gold. NAI κάνει και για φραπέ, και μάλιστα once you go gold you never go back!
3. Ζάχαρη
4. Γάλα εβαπορέ
5. Παγωμένο νερό - υπάρχουν φαν που χτυπούν τον φραπέ τους με νερό βρύσης συνειδητά, αλλά προσωπικά ενίσταμαι στην τακτική
6. Παγάκια
7. Φραπεδιέρα ολκής. Αυτές του 5ευρου από το Μαρινόπουλο ΔΕΝ κάνουν. Χρειάζεται δυνατό μιξεράκι, κάτι που συνήθως βρίσκει κανείς σε "σταθερές" εκδόσεις -όχι "του χεριού", και επίσης αρκετά δυνατό ήταν το χειροκίνητο μιξεράκι που έδινε ο νεσκαφέ μια περίοδο.
Β. Δοσολογία
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8kxlpFfIJvquxwJE7XitRKUPo6OhJsDvJYvwrbPk0_WF97X8Sj7As0V4ONB2yNDqM7zoF7N5RjThvi33niFwcHfe0Q8HyKuj-x7z1fKeKb5ocvsCUBj4Jm6A3A46-XG12bxSgrsivbgk/s200/koutalia.jpg)
1. Αρχικά σε καθαρό ποτήρι ή βάζο βάζετε 1 ή 2 κουταλιές γλυκού καφέ αντίστοιχα. Περίπου ανά 200 ml και 1 κουταλιά. (Η κουταλιά περιγράφεται στην φωτό παραπλεύρως.)
2. Μετά προσθέτετε την επιθυμητή ζάχαρη. Το μέτριο βγαίνει με ίση ποσότητα ζάχαρης με τον καφέ.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiEM6XrgX87QeFj6i-mxQLDJNlUmNulA3edxkLp0TSQ0mashhxMTSi32Fx5tMt4UxFt4Ilg3MnD2uKWYEDqdSE_Ryf5wTwksnOmNFBeXBvLq-3qEQIY_YtOxcOIR3tTVhpu20XXxJbWozA/s200/daxtyla1.jpg)
3. Κατόπιν προσθέτετε νερό, 1-2 δάχτυλα στο ποτήρι, και 2+ στο βάζο.
Σημείωση: όσο χειρότερη η φραπεδιέρα, τόσο λιγότερο νερό! Σε μέτρια φραπεδιέρα γενικά το πρόβλημα διορθώνεται με λίγη υπομονή και έξτρα χτύπημα.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiNSacA_enDcLo1ehUpYLVcE0e_wDc47B06yeX5HwQuASuYAWtJqBFbPNnAKSI0Qv-hsDUiLrOJPZiFbC20_kyIJ6GNPCh9PhW96JCcO1HS_TjpGeRUiSigmt5R7ZcfPbegrfbHUnQTn8U/s200/megala.jpg)
Γ. Χτύπημα
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7tNV6JYitzfEibl1_e1VN7O8aYig0zzplEjtc6cuxtdvLR6RnS9MqGT79CPw4-gUHS0yXNYL9xXpTCT98pveiC9m7-aPHkDFQ32ORHmo6aElAx1gut9yCJRmfakv7QPNTG6MVKeHWpN4/s200/lipton.jpg)
1. Χτυπάτε αλύπητα τον φραπέ
Hint: Εγώ σαν τεμπελόσκυλο βάζω κάτι να το κρατά από κάτω και να χτυπιέται όσο πάω να φέρω παγάκια και καλαμάκι.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdP3aESSS8RBgpZvBeRh0NJNnyHJiWdAfvfttiQ5Y1p0CvBSjLUvaSlbaRk50dLAbBDucXJJUG1KpDR9fTeA__WDSB0bu9pHxHkWQe7GNyphQfv3RGSF03zdCEsly7I32DOXLSRfTrU4g/s200/cream.jpg)
Συμπληρώνετε σε αυτό το σημείο με παγάκια, γάλα (εάν δεν βάλατε πριν) και νερό στο τέλος.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihBM8fpEKZbc0C57uDyIBbirb2DhPgQe9N0v2OqDhECJ17LLoCEcYEKxRAaPJgiagx8aFDazfQIWLsteB6BbAj1u_W_g94ymWfSdJhXOVAWWAyqBgnQTZz0kcDxY4paqs95Npk8g7C8Mc/s200/sympages_megala.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_-KwBCznKXBuBawiWTVyRtl-YQY-kA_pOMqmpd0kuSFTKyGsjZM_i6WabEXDqjkDgVQpAnPykB7PtB1q7IZlbDoweYJxDyT-a6obXRq1_I2D2w5DKt4JIG8d-mjUe4nE0_fn-28xjRUg/s200/megala_mpourmpouli8res.jpg)
Δ. Απόλαυση
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjxu0IqlEb9csKGenZddkaasX1m2490UdldInez6o7D-n0CY11B0mGTptvayUHDtmABb2FT6qWFy63P-bAnhPzWNlusCxnGTD9XCvwmGt6lLTKHDeHnmUnq6WZgVOMHMiex11ITo9zpaaQ/s200/after2.jpg)
Καλαμάκι και είσαστε έτοιμοι!
Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε από την πρώτη στιγμή, για να μην πίνετε νερό με πάγο. Ειδικά αυτό όταν προσθέσατε στο τέλος το γάλα!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh09CMWAvbQOpLHvTAIFRE4Li7dUk7uema5znA_N2WQ4VIKjmUr9TctB_5GpXWVgft0ASH3RLit29-nO7YaPt0iQllKCDKO_7YeHK-pPQkCg8gAsqdHQN6ptHhP-oMPblsevAo6HfQ04Xg/s200/after1.jpg)
Σημείωση: Ο φραπές που χτυπήθηκε με γάλα, τείνει να διατηρείται για περισσότερη ώρα κρεμώδης παρ'ότι κατ'αρχήν φαίνεται λίγο πιο αραιός.
Δυσάρεστο side effect: Θα σας αηδειάζουν οι στεγνές και κολλώδεις φουσκαλίτσες στον καφέ της καφετέριας από εδώ και πέρα.
Αυτά από εμένα! ENJOY!!!
Επιτέλους... το howto που χρειαζόμουν. :P
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ
ΑπάντησηΔιαγραφή(κάτω ο φραπές, ζήτω ο Φρέντος)
freddo howto μια άλλη φορά, αν και οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών ποιοτικών εσπρεσσομηχανών ίσως είναι καλύτερα εξοπλισμένοι. Εγώ μια κλασσική για μάτι κουζίνας έχω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν θες το know-how για φρέντο, πες το! Τα τελευταία 5 χρόνια φτιάχνω 3 την ημέρα (τουλάχιστον)! Ρε, λες να το κάνω επάγγελμα τώρα που το σκέφτομαι;;; μμμμ
ΑπάντησηΔιαγραφήThumbs up για το μιξεράκι χειρός του νες καφέ το οποίο κάποτε έδινε σα δώρο. Το προσέχω ως κόρη οφθαλμού.
ΑπάντησηΔιαγραφή