21/10/08

Who needs drugs when you've got exhaustion?



Δεν ξέρω πόσο συχνό φαινόμενο είναι στο ανθρώπινο είδος, αλλά ξέρω ότι συμβαίνει σε εμένα και την κολλητήμ. Μία δύο μέρες κακός ύπνος και εντατική σωματική κούραση και δεν πείθουμε ούτε γιατρό ότι δεν έχουμε πάρει κάτι περίεργο.

Μπορούμε να κακαρίζουμε νευρικά, για τα πιο ηλίθια πράγματα, για 10, 20..30 λεπτά συναπτά. Είναι αυτό το νευρικό γέλιο που τελικά είναι μία τρίχα μακριά από το νευρικό κλάμα. Αλλά με καλή παρέα μένει γέλιο και γέλιο :)

Ειδικά στα ταξίδια, το παθαίνω πάντα. Το καλύτερο φυσικά είναι να είμαι με την Μαρία, για να γελάμε σαν μαλακισμένα ασταμάτητα. Πρόσφατα στην Θεσσαλονίκη, είμαι σίγουρη 100% πως ο κύριος που περίμενε κάποιον δίπλα μας (όχι με την Μαρία, this time) έκοβε το κεφάλι του ότι είχαμε πιει καλό πράμα.

Δεν έχω ιδέα τι χημική αντίδραση συμβαίνει, τι ακριβώς κλατάρει στα νεύρα και γιατί αντιδρώ έτσι, αλλά όλες οι αντιδράσεις είναι εξαιρετικά οξυμένες. Μπορώ να θυμώσω και να παρεξηγηθώ και να βάλω και τα κλάματα με το παραμικρό, ναι· αλλά αυτό νομίζω είναι πιο συχνό. Το να χαζογελάς για ώωωρες ασταμάτητα, όμως, είναι η απολαυστική μου εξαίρεση. Ανυπομονώ για κανένα εξαθλιωτικό ταξίδι πάλι με την κολλητή, να κλάψουμε στα γέλια. Πιο αλάτι, εδώ μιλάμε για crazy spicy stuff της ζωής.


ΥΓ. Βρήκα το παραπάνω webcomic σήμερα, και μου άρεσε πάρα πολύ :)

19/10/08

Who Killed Amanda Palmer & άλλες μουσικές ιστορίες

Ας ξεκινήσουμε με ένα βίντεο που μου τράβηξε την προσοχή.




Η Amanda Palmer είναι η μία εκ των δύο μελών του group Dresden Dolls, και σας συνιστώ να ακούσετε τόσο το solo album της "Who Killed Amanda Palmer" όσο και την δουλειά της ως Dresden Doll. Θεατρικότητα, μία αίσθηση σκοτεινού punk και δυνατή μελωδικότητα είναι τα keywords.

Τελευταία κάθομαι πολύ σπίτι, μία η κρίση μισανθρωπιάς, την άλλη μία ακατανίκητη κατατονία με αυτά και με αυτά έχω ανοίξει πολύ τους μουσικούς μου ορίζοντες. Γιατί ομολογώ πως μου αρέσουν πάρα πολύ οι Beirut αλλά νισάφι πια, τόσους μήνες... :)

Θα μοιραστώ μαζί σας το μυστικό της επιτυχίας μου στην ανεύρεση ωραίων μουσικών:
Έχω ανακαλύψει αυτά εδώ τα καταπληκτικά blogs που έχουν προτάσεις, κριτικές και download links για όσους ενδιαφέρονται :) Το πρώτο -και κύριο- είναι το Indieducky. Το Indieducky είναι από τα πιο γνωστά και ενδιαφέροντα blogs της κατηγορίας, και συνιστώ ανεπιφύλακτα να το βάλετε στον RSS reader σας. Πιο πρόσφατη προσθήκη, αλλά πολύ σημαντική και πάλι είναι το SirenSound.
Επίσης πάρα πολύ ενδιαφέρουσες πηγές είναι οι mixtapes του Shankly.


Τέλος, ας κλείσω με κάτι πιο προσωπικό.
Όπως ίσως έχω ξαναπεί, θέλω εδώ και χρόνια να ξεκινήσω κλαρίνο/κλαρινέτο. Φέτος λέω να το ξεκινήσω πράγματι :) Έχει κανείς κάποια πρόταση σχετικά με ωδείο/δάσκαλο/όργανο; Οποιαδήποτε πληροφορία που -δύσκολο μεν, αλλά- έχει κανείς που τύχει να διαβάσει αυτό εδώ το βλογποστ, θα είναι ευπρόσδεκτη :)

Προσέξτε τι θα πείτε, γιατί θα πάω να αγοράσω αυτό, και θα σας δείξω εγώ (θα ανέβω ψηλά στο βουνό, και θα σας βλέπω κλπ, ωσάν τον ροζ χουλκ)

17/10/08

Ζαμπόν

Κοντεύει μήνας που σας έχω αφήσει στην ησυχία σας.

Οπότε ας πούμε μερικές μαλακίες για να περάσει η ώρα.

(Φλέγον) Θέμα 1.

Εχθές βρήκα στον σκληρό μου δίσκο -πάνω στο μπουρδέλο της επιφάνειας εργασίας που λόγω αλλαγής σε gnome [δουλειά δεν έχει ο διάολος] φαίνεται πιο έντονο- αυτά τα τεκμήρια ελληνικής πολυπραγμοσύνης, και σκέφτηκα πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου τα μοιραστώ με εσάς, αγαπητοί μου ακροατές, την οικογένειά μου.

Το μαγαζί.
F1 Computers. Το κλασσικό επαρχιακό κατάστημα με υπολογιστές.
Στην Ερμούπολη, παρεμπιπτόντως.

Η λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά.

Αυτό που με εντυπωσίασε από την αρχή, είναι αυτή η κλιμάκωση. Αυτή η παλλόμενη -εκστατική θα έλεγα- αναρρίχηση (ή γκρεμοτσάκισμα -ανάλογα την οπτική) μέχρι την κορύφωση: την κρεατομηχανή.

Θέμα 2.

Θέλω να το βγάλω από μέσα μου. Να φύγει αυτό το βάρος (λέμε τώρα). Μπορεί να κατρακύλησα στην βλογόσφαιρα, αλλά ρε παιδιά, μα την αλήθεια δλδ δεν αντέχω με την καμία τα ποδκαστ -δεν θίγω καν τα βιδεοκαστ.

Έχω προσπαθήσει, ξανά και ξανά. Σαν το συκώτι ένα πράμα: το βλέπω, το τρώνε όλοι και τους αρέσει, λέω καλό θα είναι ας φάω· και κάθε φορά θέλω να γυρίσω στην κοιλιά της μαμάς μου και να κλάψω βουβά. Δεν μπορώ, δεν ΜΠΟΡΩ με την καμία. Είναι το πιο ανιαρό πράγμα στον κόσμο. Δέστε με σε κατάρτι και βαράτε με με σκουριασμένες αλυσίδες, βάλτε με να δω όλα τα επεισόδια της λάμψης, αλλά όχι αυτό, όχι ποδκαστς.

Δεν έχω κάτι με τους ποδκάστερς, απεναντίας μάλιστα μερικοί μου φαίνονται ιδιαίτερα ενδιαφέροντες, για αυτό και βρέθηκα άλλωστε στην -δυσάρεστη- θέση να δοκιμάσω καμία εκπομπή τους. Δεν ξέρω αν φταίει το ότι θέλει εξαιρετικά πολύ καλό και επί του παρόντος χούμορ ή μία γνώμη που πραγματικά προσφέρει κάτι, ή μία θεματολογία που ξεφεύγει της κλασσικής ελληνοβλογικής, ή εάν φταίει που έχω ακούσει πολύ ραδιόφωνο στην μαύρη μου ζωή, αλλά θέλω να χώσω μολύβια στα αυτιά μου. Στην καλύτερη -εάν συμπαθώ κάποιον ιδιαίτερα- είμαι στην κατάσταση "ακούω τον κολλητό να μου μιλάει για κάτι που με ενδιαφέρει οριακά, σκέφτομαι άμα τώρα την αφήσω εάν θα ακουστεί και εάν θα μυρίσει αλλά κυρίως το πρώτο γιατί αυτό σε δίνει χαλαρά, μου τη δίνει που ο απέναντι σκαλίζει τη μύτη του εδώ και ένα τέταρτο 'διακριτικά', σκέφτομαι εάν τελικά θα πάω για μεταπτυχιακό στην νορβηγία και τι μαλακία έπαιξε με το μάθημα που δεν πέρασα, και είναι κι αυτός ο γάμος το σαββάτο και σκυλοβαριέμαι να πάω, ελπίζω να μην βάλουν νησιώτικα ρε πούστη μου, ό,τι θες εκτός από νησιώτικα- ναι ευτυχώς είνια λίγο κρήτες οπότε μπορεί να την γλυτώσω με καμιά λύρα- και τι σκατά να βάλω, όχι πάλι αυτό που θέλει ο πατέρας μου γαμώτο, αλλά από την άλλη τώρα έχω γκόμενο δεν με νοιάζει να πουλήσω μούρη, σύνελθε μαλάκα σκέψου λίγο σαν κοπέλα σε σχέση...(φωνές στο βάθος)...Ε; Τι; Ναι, ρε συ, έχεις δίκιο. Είναι πολύ μεγάλοι μαλάκες που κόψανε τα greek tv subs. Ε ναι, εννοείται θα κατέβω στην ηλεκτρονική διαμαρτυρία"

Θα μου πεις, και τα βλογς τι καλύτερο έχουν; Ε τώρα αυτά είναι τα βασικά. Είναι σα να μου λες γιατί στέλνεις sms αντί να πάρεις τηλέφωνο; Γιατί προτιμάς το msn από το skype και τα λοιπά. Γιατί εάν είναι να μου πρήξουν τα σκώτια, ρε μαν, καλύτερα να το κάνω με τον δικό μου ρυθμό. Να το κλείσω και το tab στη μούρη, να το παίξω και away, να διαβάσω και την 2η σελίδα του reddit γιατί πάλι τις ίδιες πίπες γράφουν όλα τα βλογς. Είναι απλά τα πράγματα. Το ξέρω πως τα έχουμε, αλλά βαριέμαι να μιλάω ρε φίλος. Και να σου πω και το χειρότερο; Τα sms είναι ακόμα χειρότερα. Μία ώρα τσίκι τσίκι να γράψεις μια μαλακία που κάθε φορά είναι η ίδια. Ε όχι θα αναπτύξω την κρίση άγχους μου τώρα σε 160 χαρακτήρες, ακόμα και με Τ9.

Αλλά τελοσπάντων, ας επιστρέψουμε, παρότι λοιπόν μπορείς να κάνεις πωζ και το ποδκαστ, λίγο το zero attention span, λίγο ότι πίπες έλεγε του μπηγκίν γουίθ, άμα πατήσω πωζ δεν θα ξαναγίνει ξεπωζ. Ζητάει και πολλά resources. Ενώ εκεί βλέπεις το βλογποστ -που σου τρώει και λιγότερο από 5 λεπτά για όνομα του μεγάλου βισνού- τσακ τσακ σκανάρεις, α μαλακίες λέει πάλι, χλατς ctrl+w.

Εντάξει, φτάνει. Αρκετά με την υπερβάλλουσα ειλικρίνια, κι εγώ άλλωστε μαλακίες γράφω και σας καταλαβαίνω που με κλείσατε πριν φτάσετε στην κρίση ταπεινοφροσύνης και μεταμέλειας που θα σας δικαίωνε μέχεχεχε.

Θέμα 3
Δεν ξέρω εάν σας το είπα (τσάνσιζ αρ ότι το ακροατήριο αποτελείται από τους 2-3 κλασσικούς που πρήζω και στα άλλα πιο ρήαλ τάιμ μέσα, but still:) αλλά πρέπει να δέιτε το Hank and Mike.






-----------------
Απαντήστε και στα τρία θέματα. Χρόνος εξέτασης 1 ώρα και 45 λεπτά. Η εξέταση γίνεται με ανοιχτά βιβλία και σημειώσεις.
Όποιο αρχίδι αντιγράψει θα του κόψω τον κώλο. Δεν σας φτάνει ρε λεχρίτες που είναι με ανοιχτά βιβλία; ΟΥΣΤ.