17/10/08

Ζαμπόν

Κοντεύει μήνας που σας έχω αφήσει στην ησυχία σας.

Οπότε ας πούμε μερικές μαλακίες για να περάσει η ώρα.

(Φλέγον) Θέμα 1.

Εχθές βρήκα στον σκληρό μου δίσκο -πάνω στο μπουρδέλο της επιφάνειας εργασίας που λόγω αλλαγής σε gnome [δουλειά δεν έχει ο διάολος] φαίνεται πιο έντονο- αυτά τα τεκμήρια ελληνικής πολυπραγμοσύνης, και σκέφτηκα πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου τα μοιραστώ με εσάς, αγαπητοί μου ακροατές, την οικογένειά μου.

Το μαγαζί.
F1 Computers. Το κλασσικό επαρχιακό κατάστημα με υπολογιστές.
Στην Ερμούπολη, παρεμπιπτόντως.

Η λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά.

Αυτό που με εντυπωσίασε από την αρχή, είναι αυτή η κλιμάκωση. Αυτή η παλλόμενη -εκστατική θα έλεγα- αναρρίχηση (ή γκρεμοτσάκισμα -ανάλογα την οπτική) μέχρι την κορύφωση: την κρεατομηχανή.

Θέμα 2.

Θέλω να το βγάλω από μέσα μου. Να φύγει αυτό το βάρος (λέμε τώρα). Μπορεί να κατρακύλησα στην βλογόσφαιρα, αλλά ρε παιδιά, μα την αλήθεια δλδ δεν αντέχω με την καμία τα ποδκαστ -δεν θίγω καν τα βιδεοκαστ.

Έχω προσπαθήσει, ξανά και ξανά. Σαν το συκώτι ένα πράμα: το βλέπω, το τρώνε όλοι και τους αρέσει, λέω καλό θα είναι ας φάω· και κάθε φορά θέλω να γυρίσω στην κοιλιά της μαμάς μου και να κλάψω βουβά. Δεν μπορώ, δεν ΜΠΟΡΩ με την καμία. Είναι το πιο ανιαρό πράγμα στον κόσμο. Δέστε με σε κατάρτι και βαράτε με με σκουριασμένες αλυσίδες, βάλτε με να δω όλα τα επεισόδια της λάμψης, αλλά όχι αυτό, όχι ποδκαστς.

Δεν έχω κάτι με τους ποδκάστερς, απεναντίας μάλιστα μερικοί μου φαίνονται ιδιαίτερα ενδιαφέροντες, για αυτό και βρέθηκα άλλωστε στην -δυσάρεστη- θέση να δοκιμάσω καμία εκπομπή τους. Δεν ξέρω αν φταίει το ότι θέλει εξαιρετικά πολύ καλό και επί του παρόντος χούμορ ή μία γνώμη που πραγματικά προσφέρει κάτι, ή μία θεματολογία που ξεφεύγει της κλασσικής ελληνοβλογικής, ή εάν φταίει που έχω ακούσει πολύ ραδιόφωνο στην μαύρη μου ζωή, αλλά θέλω να χώσω μολύβια στα αυτιά μου. Στην καλύτερη -εάν συμπαθώ κάποιον ιδιαίτερα- είμαι στην κατάσταση "ακούω τον κολλητό να μου μιλάει για κάτι που με ενδιαφέρει οριακά, σκέφτομαι άμα τώρα την αφήσω εάν θα ακουστεί και εάν θα μυρίσει αλλά κυρίως το πρώτο γιατί αυτό σε δίνει χαλαρά, μου τη δίνει που ο απέναντι σκαλίζει τη μύτη του εδώ και ένα τέταρτο 'διακριτικά', σκέφτομαι εάν τελικά θα πάω για μεταπτυχιακό στην νορβηγία και τι μαλακία έπαιξε με το μάθημα που δεν πέρασα, και είναι κι αυτός ο γάμος το σαββάτο και σκυλοβαριέμαι να πάω, ελπίζω να μην βάλουν νησιώτικα ρε πούστη μου, ό,τι θες εκτός από νησιώτικα- ναι ευτυχώς είνια λίγο κρήτες οπότε μπορεί να την γλυτώσω με καμιά λύρα- και τι σκατά να βάλω, όχι πάλι αυτό που θέλει ο πατέρας μου γαμώτο, αλλά από την άλλη τώρα έχω γκόμενο δεν με νοιάζει να πουλήσω μούρη, σύνελθε μαλάκα σκέψου λίγο σαν κοπέλα σε σχέση...(φωνές στο βάθος)...Ε; Τι; Ναι, ρε συ, έχεις δίκιο. Είναι πολύ μεγάλοι μαλάκες που κόψανε τα greek tv subs. Ε ναι, εννοείται θα κατέβω στην ηλεκτρονική διαμαρτυρία"

Θα μου πεις, και τα βλογς τι καλύτερο έχουν; Ε τώρα αυτά είναι τα βασικά. Είναι σα να μου λες γιατί στέλνεις sms αντί να πάρεις τηλέφωνο; Γιατί προτιμάς το msn από το skype και τα λοιπά. Γιατί εάν είναι να μου πρήξουν τα σκώτια, ρε μαν, καλύτερα να το κάνω με τον δικό μου ρυθμό. Να το κλείσω και το tab στη μούρη, να το παίξω και away, να διαβάσω και την 2η σελίδα του reddit γιατί πάλι τις ίδιες πίπες γράφουν όλα τα βλογς. Είναι απλά τα πράγματα. Το ξέρω πως τα έχουμε, αλλά βαριέμαι να μιλάω ρε φίλος. Και να σου πω και το χειρότερο; Τα sms είναι ακόμα χειρότερα. Μία ώρα τσίκι τσίκι να γράψεις μια μαλακία που κάθε φορά είναι η ίδια. Ε όχι θα αναπτύξω την κρίση άγχους μου τώρα σε 160 χαρακτήρες, ακόμα και με Τ9.

Αλλά τελοσπάντων, ας επιστρέψουμε, παρότι λοιπόν μπορείς να κάνεις πωζ και το ποδκαστ, λίγο το zero attention span, λίγο ότι πίπες έλεγε του μπηγκίν γουίθ, άμα πατήσω πωζ δεν θα ξαναγίνει ξεπωζ. Ζητάει και πολλά resources. Ενώ εκεί βλέπεις το βλογποστ -που σου τρώει και λιγότερο από 5 λεπτά για όνομα του μεγάλου βισνού- τσακ τσακ σκανάρεις, α μαλακίες λέει πάλι, χλατς ctrl+w.

Εντάξει, φτάνει. Αρκετά με την υπερβάλλουσα ειλικρίνια, κι εγώ άλλωστε μαλακίες γράφω και σας καταλαβαίνω που με κλείσατε πριν φτάσετε στην κρίση ταπεινοφροσύνης και μεταμέλειας που θα σας δικαίωνε μέχεχεχε.

Θέμα 3
Δεν ξέρω εάν σας το είπα (τσάνσιζ αρ ότι το ακροατήριο αποτελείται από τους 2-3 κλασσικούς που πρήζω και στα άλλα πιο ρήαλ τάιμ μέσα, but still:) αλλά πρέπει να δέιτε το Hank and Mike.






-----------------
Απαντήστε και στα τρία θέματα. Χρόνος εξέτασης 1 ώρα και 45 λεπτά. Η εξέταση γίνεται με ανοιχτά βιβλία και σημειώσεις.
Όποιο αρχίδι αντιγράψει θα του κόψω τον κώλο. Δεν σας φτάνει ρε λεχρίτες που είναι με ανοιχτά βιβλία; ΟΥΣΤ.

10 σχόλια:

  1. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι η ταμπέλα από το μαγαζά τα σπάει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/10/08, 11:44 μ.μ.

    Μιας και εισαι εσυ ειλικρινης θα ειμαι και εγω. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ!!!

    ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!!

    και που να ακούσεις ξένα podcast, θελει μαζοχισμο η φαση...

    Προσωπικά άρχισα να ακούω podcasts λόγω των ταξιδιων που κάνω, απο το να ψαχνω σταθμους απο Αθηνα - Καλαματα, την εβγαζα με δυο επεισόδια, μαθαινα και κατι που δεν ηξερα...λογω χρονου να διαβασω, και δεν τσαντιζομουν με τα "νησιωτικα" που κατα κορον παιζουν οι τοπικοι σταθμοι.

    Μετα αρχισα να ασχολουμαι, μεχρι που αρχισα να παρα-ασχολουμαι, μεχρι να παψω να ασχολουμαι...και ειδα το εξης, αφενος υπαρχουν και αλλοι σαν και μενα, ταξιδεουν, παιρνουν μμμ και δεν θελουν απλα να ακουν ραδιοφωνο.

    Ξερεις, αν ζησεις στο εξωτερικό μια φωνή απο την πατριδα το πρωι που πας για την δουλεια...ε! σου αλλαζει την διαθεση. Οποτε μπορεις να πεις, τα pods ειναι για ταξιδιωτες και για ξενιτεμένους;

    Ναι αυτη τη στιγμή ειναι για λίγους, και ξέρεις γιατί; Γιατι κανεις δεν κανει μια επικοδομητικη κριτικη.

    Γιατι δεν εχουμε κανενα παλμο και γιατι δεν ξερουμε τι πρεπει να αλλαξουμε.

    Οταν ξεκινησα λοιπον θεωρησα οτι πρεπει να δωσω βαση στη μουσική, και το εκανα, και μαλιστα χωρις να το παιξω εργατοπατερας, μεχρι τοτε ελαχιστα pods ασχολιοντουσαν με την μουσική, τώρα όμως όλα σχεδόν παιζουν καλη μουσική (για τα γουστα του καθενος) και αν μην τι αλλο ολοι προσπαθουμε να βελτιωθούμε.

    Δεν θελω να σε κερδίσω σαν ακροάτρια, δεν γινεται ρε διαλεκτη να με ακουσεις στο πισι σου, δεν γινεται!! Μπορεις ομως να με παρεις μαζι σου στο λεωφορειο, στο ΚΤΕΛ που δεν πιανει σταθμους, εκει αν ξερω οτι εσυ θες να ακουσεις και αυτο, αν ξερω οτι εισαι "κοινο" (τρομάρα μας) που γουσταρει την Χ μουσική θα ψαξω, θα προσπαθήσω να κάνω το χομπι μου καλυτερο.

    Κανεις ομως δεν μιλάει...κανείς!

    Χαιρομαι που τα εχωσες, καλα εκανες, τα podcasts ομως ειναι στην αρχη τους ακομα, και δεν εχουν βοηθεια απο πουθενα, δεν εχουν buzz, δεν εχουν καν μετρησιμα στοιχεια (ειλικρινα δεν ξερω ποσοι με ακουν, γιατι απλά δεν υπαρχει καμια μηχανη να μπορει να το μετρησει αυτο).

    Τα σχόλια που έχω δεχτεί κατα καιρούς και εγω και οι υπολοιποι ειναι απο ηδη podcasters, ακουμε ο ενας τον αλλον, μπορώ να σου πω και σαν υποχρεωση εχει γινει να ξερει ο ενας τον αλλον (συνολο ελληνικων ποντς αλλωστε ειναι περιπου 18-19).

    Αυτά πανω κάτω..ελπίζω να επανελθεις στο θεμα με πιο στοχευμένη κριτική.

    Εμενα προσωπικα θα μου αρεσε, να μου πεις τι δεν σου αρεσει, οχι να μου πεις τι να κανω ή να μην κανω, αυτο δεν το αντεχει ο εγωισμος μου, αλλα τι σου αρεσε ή δεν σου αρεσε σε μια εκπομπη...Ε! αυτό σε μενα το εχει κανει μονο ο philos, ο οποιος εχει πολυ κοντινη με σενα αποψη.

    σορρυ για το σεντονακι που σου αφησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @~~α~~ η ταμπέλα είναι θρησκεία :)

    @dealsend χαίρομαι, και ομολογουμένως συμφωνώ αρκετά.

    Λοιπόν που λες, κι εγώ όταν άκουγα κάποιον να λέει 'θα πάω ταξίδι ας φορτώσω ποδκαστς' σκεφτόμουν 'ααααα... να επιτέλους μία χρήση'. Αλλά φυσικά μου διέφυγε όταν έγραφα αυτό το τόσο εμπεριστατωμένο άρθρο/κριτική. Αλλά η αλήθεια είναι και πάλι πως είναι ελαχίστως παρήγορο να ξέρεις πως σε ακούει ευχάριστα μονάχα κάποιος εγκλωβισμένος 4 ώρες σε ένα αμάξι με άλλες επιλογές το ΧΡΡΡΧρρρ-κυρελέησον-ΧΡρρρρρΧΡΡΧρχρ--ΣΣΣΣΣΣφφσΣΣΣΣσ-ΦΦΣΣΣΧΡΧΡ-μπιπ-σκαν-σκαν-σκαν-σκαν-σκαν-σκαν-σκαν-σκαν-σκαν-ΧΡΡΡΡΡ-σοφία ορθήΧΡΧΡΧΡΧΡΦΣΦσφσφσφσΦΣΦΣτου αγίου ευαγγελίουΧΡΧΡΧχρχρΦΣφσφσφσΦΣΦΣΣ-σκαν-σκαν-σκαν-[οκ το πιάσατε][αλλά είχε πλάκα][για εμένα].

    Οπότε ας έρθω στο κομμάτι της εποικοδομητικής πρότασης. Ναι, πολύ ορθά τοποθετήθηκες. Πράγματι, είναι άλλωστε ένα ΝΡ-πλήρες (μα τι λέω πάλι η άτιμη) πρόβλημα το να πετύχεις την σωστή συνταγή για -ερασιτεχνική ή μη- ραδιοφωνική εκπομπή. Θα σκεφτώ το τι θα ήθελα να ακούσω, και θα επανέλθω με νέες σαχλαμάρες. Στέυ τιουντ (και αυτό δεν είναι φθηνό διαφημιστικό τρυκ του RSS μου, απλά βαριέμαι και λέω να την πέσω, πήγε και αργάμιση, με πόνεσαν και τα παππούτσια, μιας και σήμερα είπα να ντυθώ γυναίκα).

    Σας μερσώ εντόνως, τέλος, για τον πάντα ευπρόσδεκτο σχολιασμό, που κυρίως με κάνει να νοιώθω σημαντική και δευτερευόντως βοηθά στην γόνιμη συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. dialecti χώσε ρε!
    χώσε!
    έχω ακούσει και γω γιαυτούς ..
    τους πως τους λένε?
    podcasters?
    podplasters?
    goastbusters?
    δεν τους πάω μια

    η ειλικρίνεια σου αξίζει bonus points
    καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Κοντεύει μήνας που σας έχω αφήσει στην ησυχία σας."... kala tha htane...

    "Οπότε ας πούμε μερικές μαλακίες για να περάσει η ώρα." (merikes... gux gux)

    1. Epeidh tyxainei na eixa magazi me ypologistes sthn eparxia se plhroforw oti oi zygaries kai oi mhxanes kreatos klp gia na pwlhthoyn/episkevastoyn/programatistoyn xreiazontai ekseidikevmeno texniko pistopoihmeno apo thn eisagwgikh etairia kai fysika thn eforia (opws egw kalh wra). Einai kati poy den mporoyn na kanoyn ta pitsirikia toy kotsovoloy.

    Pwloyntai paralhla me tis tameiakes mhxanes kai entasontai sthn kathgoria "mhxanografhsh emporikwn katasthmatwn" kai ws ek toytoy den moy fainetai katholoy asteia h pinakida ths fwto. Twra eseis oi prwtevoysianoi poy exete synithisei sthn ideologia plaisio-super-market-fnac-emporiko profanws gelate me kati tetoia alla ksexnate to vasiko. Oti otan pate sto plaisio klegeste poy den mporei na sas apanthsei kaneis an pairnei debian to roz laptop poy eidate despinis. O typas poy eixe to magazi ths fwto kovw ta frydia moy oti oxi apla tha iksere alla tha eixe sysorevmenh th gnwsh olwn twn pwlhtwn plaisioy ana thn ellada. Nai opws exoyme kalytera stafylia/raki klp sthn eparxia, exoyme kai kalytera computer-storz (storz ??? lol).

    2. Me prolaves, thn kyriakh tha soy proteina na ksekinisoyme podcast. To isws 1o podcast poy kapoios tha aksize na akoyei. Fysika o mhdenismos soy moy denei th glwssa. H... mhpws.... oxi.

    Tha sto proteinw epishma thn kyriakh kai an arnhtheis tha petaksw to wiiiiii soy apo to parathyro.

    Ontws einai moyfa na akoys thn kathimerinothta toy kathena. H epoxh ths ethelontikhs paradoshs sthn ideologia toy big-brotherismoy prepei na teleiwsei mia gia panta.

    Ordes typopoihmenwn sklavwn/katanalotwn paradomenoi ethelontika sto matrix ths meta-viomhxanikhs epoxhs prosefxontai gia ligo akomh elenxo kai xeirafethsh kai trexoyn me perish xara na adeiasoyn ton eafto toys sto kathe loghs blog/social network/podscat(podcast).

    Oi alysides toy 21oy aiwna einai oi texnologikes efkolies poy kanoyn panefkolo ton anelehto, kathimerino kai epanalamvanomeno engefaliko avnanismo poy odhgei me mathimatikh akriveia sthn apwleia kathe elenxoy ths proswpikothtas mas kathws ola exoyn ginei toso apla kai anoixta poy to atomo den xreiazetai pleon na kanei tipota allo apo to na xalarwsei kai na paradwthei sta kymata toy futuristikoy conformismoy me ena anoysio midiasma poy proswpika moy prokalei anagula.

    H oysia einai oti prepei na kanoyme podcast. Telos.

    3. Kala ksekola tha to doyme, elefantiash kontevoyme na pathoyme. Aman pia.

    P.S. An ksana-ypotimiseis to blog soy tha exeis na kaneis mazi moy.

    Aiwnia dikos soy
    Charlie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @dimhap
    να το δικό σου το πάλεψα αρκετά, αλήθεια! ήταν πολύ συμπαθητικό πάντως, ακόμα κι εγώ το κατάλαβα :)



    @jason
    όσες ωραίες λέξεις και να βάλεις στο λογύδριό σου δεν θα με λυγίσεις ρε :>

    Και επίσης ξεκομπλεξαρίσου με την Αθήνα :) Όταν το βλέπεις το παραπάνω κατάστημα προφανώς καταλαβαίνεις ποιες είναι οι ανάγκες που έφεραν τον άνθρωπο να κάνει τον ζογλέρ ζαμπονομηχανής, αλλά αυτό δεν το κάνει λιγότερο αστείο :) Και προφανώς ούτε η ζαμπονομηχανή έχει σχέση με τα fnac ούτε θα ρωτήσω ποτέ κάποιον κακομοίρογλου για linux για να το παίξω μούρη χωρίς αντίκρυσμα :)

    Επίσης μην γράφεις τόσα πολλά σε γκρήκλις ρε καλέ μου, παθαίνω διάστρεμμα αμφιβληστροειδούς, πάλι θα τα λέμε; Άλλο για ένα chat, για 1-2 γραμμές και άλλο να γράφεις ολόκληρο σκέφτομαι και γράφω για τις διακοπές στην Βυτίνα με τον θείο τον Αποστόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το διάβασα ως το τέλος αλλά θα δώσω λευκή κόλλα γιατί αγχώνομαι στις εξετάσεις. Πιάνω τουλάχιστον τη βάση που το άντεξα ως το τέλος; Μπααα ε;

    Θα σχολίαζα, ειλικρινά, αλλά εκείνη η κρεατομηχανή μου θύμησε τον κιμά, ο κιμάς μούδωσε την ιδέα για ένα παστιτσάκι (για τσάκισμα εντός του σ/κ γιατί από Δευτέρα αρχίζω υγιεινή διατροφή) και τώρα πάω χασάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @koki
    "όσες ωραίες λέξεις και να βάλεις στο λογύδριό σου δεν θα με λυγίσεις ρε :>"
    Afto tha to doyme

    "Και επίσης ξεκομπλεξαρίσου με την Αθήνα :)"
    Amesws molis ksekomplaristeis me thn eparxia

    "Επίσης μην γράφεις τόσα πολλά σε γκρήκλις"
    Tosa xronia irc den emathes to ignore akomh ?

    @fog
    That's the spirit

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα. Ευχαριστούμε για αυτά που μοιράστηκες με μας!
    Ένας απλός περαστικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έχεις κι εσύ μια γνώμη; :>